Oregon Ocean Policy Advisory Council - Virtual Meeting

Draft Meeting Agenda* April 22, 2024

Ocean Policy Advisory Council Virtual Meeting Zoom Registration Link:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAqd-GrrDgtHtPFXe9gckjQIXbdXJF o3bS

9:00 am	Welcome and Member Introductions (15 min) – Susan Chambers (OPAC Chair) will cover the
	logistics for conduct of the OPAC meeting.
9:15 am	Review and Approval of the Draft Meeting Summary (5 min) – OPAC Vice-Chair and Council
	Members will review and provide any necessary edits to the Draft Meeting Summary for
	September 8, 2023.
9:20 am	Governor's Office & Agency Updates (15 minutes) – Karin Power, Governor's Climate and
	Energy Policy Advisor, and Agency staff will provide any ocean related updates to the Council.
9:35 am	Oregon Sea Grant Program Letter of Support (10 minutes) – OPAC Vice-Chair will lead a
	discussion around the issuance of a letter of support (March 15, 2024) for funding the Oregon
	Sea Grant Program.
9:45 am	BOEM Oregon Offshore Wind Energy Leasing Process Update (30 minutes) – <i>Jean Thurston-</i>
	Keller (BOEM Task Force Staff) will provide an update on the public leasing process for areas
	on the outer continental shelf.
10:15 am	Break (15 minutes)
10:30 am	Oregon Offshore Wind Roadmap Panel (45 minutes) – <i>The Council welcomes a panel</i> from the
	Informal OSW Working Group to discuss the process of generating the Oregon "Offshore Wind
	RoadMap with Exit Ramps" document.
11:15 am	State Leadership on the Offshore Wind Roadmap (45 minutes) – <i>DLCD staff</i> will provide an
	update on the passage of House Bill 4080 in the 2024 legislative session, and departmental
	thinking on schedules and implementation tasks.
12:00 pm	Public Comment (30 min) – <i>Council Leadership,</i> will lead the conduct of the Public Comment
	Period.
12:30 pm	Lunch Break.
1:00 pm	OPAC and Offshore Wind Energy Discussion (30 minutes) <i>Council Leadership and staff</i> will
	lead a discussion with Council members on the role of OPAC in regard to offshore wind energy
	policy and planning.
1:30 pm	Territorial Sea Plan Part Three Update and Planning: (60 min) DLCD Staff will provide an
	update on the Implementation of TSP Part Three, agency rulemaking efforts, community
	support and engagement, and planning for the next site-based proposal process.
2:30 pm	Recap, Meeting Scheduling, and Wrap-Up (15 min) – OPAC Chair and Vice-Chair will lead a
	discussion about the schedule for OPAC in 2024 and identify any action items for follow-up
	after the meeting.
2:45 pm	Adjourn

Please register to get your Zoom Meeting remote connection Information: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZAqd-GrrDgtHtPFXe9gckjQIXbdXJF o3bS

Upon registering, you will receive a confirmation email with information about joining the meeting.

^{*}Please note that this agenda is an attempt to give notice of the intended sequence of events at the meeting. Time or topics may change up to the last minute. The Chair will strive to ensure that there is an opportunity for public comment prior to OPAC making major policy decisions. The most recently updated draft agenda will be posted at https://www.oregonocean.info/opac.

Oregon Ocean Policy Advisory Council - Virtual Meeting

Draft Meeting Agenda* April 22, 2024

Public Comment Process: Participants will be able to provide public comment remotely during the meeting and will be asked to self-identify through the chat function for the meeting hosts to enable comment via oral testimony. The total time for public comments will be divided by the number of individuals who want to provide testimony.



^{*}Please note that this agenda is an attempt to give notice of the intended sequence of events at the meeting. Time or topics may change up to the last minute. The Chair will strive to ensure that there is an opportunity for public comment prior to OPAC making major policy decisions. The most recently updated draft agenda will be posted at https://www.oregonocean.info/opac.