Oregon Ocean Policy Advisory Council

Draft Meeting Agenda* May 6, 2020

*Please note that this agenda is an attempt to give notice of the intended sequence of events at the meeting. Time or topics may change up to the last minute. The Chair will strive to ensure that there is an opportunity for public comment prior to OPAC making major policy decisions. The most recently updated draft agenda will be posted at https://www.oregonocean.info/opac.

Regular OPAC Web Meeting
Held via a Zoom Webinar (Registration information below)

Heid via a Zoom Webinar (Registration Information below)	
9:00 am	Welcome and Member Introductions (15 min) – <i>Walter Chuck</i> (OPAC Chair) will cover the Webinar Logistics for conduct of the OPAC meeting.
9:15 am	Review and Approval of the Draft Meeting Summary (5 min) – <i>OPAC Chair and Council Members</i> will review and approve of the Draft Meeting Summary for October 20, 2019
9:20 am	OAH Coordination Council Conservation Organization Representative Selection (10 min) – <i>Walter Chuck, OPAC Chair</i> and Council members will deliberate and select an OAH Council representative from a conservation community organization to be appointed to the OAH Council in 2020.
9:30 am	Public Comment (25 min)
9:55 am	Break (5 min)
10:00 am	Territorial Sea Plan Part Three: Rocky Habitat Management Strategy (55 min) <i>Charlie Plybon</i> , TSP Rocky Habitat Working Group Chair, and OPAC staff will provide an update on the activities by the Rocky Habitat Work Group, including recommendations for amendment and implementation of the public nomination process.
	Action Item: OPAC may take action on this topic.
10:55 am	Break (5 min)
11:00 am	Territorial Sea Plan Part Four (30 min) – <i>Scott McMullen</i> will communicate his request for OPAC to consider the need for an amendment to Part Four. OPAC Discussion will follow.
11:30 am	STAC Status of Funding for Marine Reserves Program Evaluation (30 min) - Shelby Walker (STAC Chair) will provide an update on the status of funding for the university evaluation of the marine reserves program.
12:00 pm	Recap, Meeting Scheduling, and Wrap-Up (15 min) – <i>OPAC Chair and Vice-Chair</i> will lead a discussion to end the meeting.
12:15 pm	Adjourn

Oregon Ocean Policy Advisory Council

Draft Meeting Agenda* May 6, 2020

Please register to get your Zoom remote connection Information: https://zoom.us/webinar/register/WN UTPokhPVSjOzoNw8afwV4g

All remote participants will be joined to the meeting webinar in listen-only mode to avoid disruptions to the Council's Agenda.

Participants will be able to provide public comment remotely during the meeting, and will be asked to self-identify through the chat function in order for the meeting host to enable comment via the web.

Note: A remote connection to the meeting is provided, but no guarantee on the quality of the connection can be provided.

