Oregon Ocean Policy Advisory Council

Draft Meeting Agenda* December 9, 2022

*Please note that this agenda is an attempt to give notice of the intended sequence of events at the meeting. Time or topics may change up to the last minute. The Chair will strive to ensure that there is an opportunity for public comment prior to OPAC making major policy decisions. The most recently updated draft agenda will be posted at https://www.oregonocean.info/opac.

Regular OPAC Meeting

Mill Casino Hotel, 3201 Tremont Avenue, North Bend, OR 97459 https://us02web.zoom.us/j/86203173934?pwd=SzBYUEYvZVJnNERDQXRFdIJLZXNjUT09

nttps://usuzweb.zoom.us/j/86203173934?pwd=52BYUEYVZVJNNEKDQXKFdIJLZXNJU109	
8:30 am	Welcome and Member Introductions (10 min) – <i>Susan Chambers (OPAC Chair)</i> will cover the logistics for conduct of the OPAC meeting.
8:40 am	Review and Approval of the Draft Meeting Summary (5 min) – <i>OPAC Chair and Council Members</i> will review and provide any necessary edits to the Draft Meeting Summary for September 29, 2022.
8:45 am	Council Membership, OPAC member administration (15 min) <i>Andy Lanier,</i> DLCD Council Staff, will provide an update on the OPAC member vacancies and nomination timelines.
9:00 am	Public Comment (30 min)
9:30 am	Break (15 min)
9:45 am	Territorial Sea Plan Part Three: Rocky Habitat Management Strategy (135 min) – <i>Council Chair, Vice-Chair, and DLCD Staff</i> will facilitate OPAC recommendation process for the six sites under further evaluation.
	Action Item: The Council will make recommendations to LCDC regarding the Part Three Site-Base Proposals which have been under Further Evaluation.
12:00 pm	Lunch Break (60 min) – <i>Tom Calvanese</i> will provide a presentation to the Council on the work of the Oregon Kelp Alliance.
1:00 pm	Territorial Sea Plan Part Three: (Continued) (60 min) - <i>Council Chair, Vice-Chair, and DLCD Staff</i> will facilitate OPAC recommendation process for the six sites under further evaluation.
	Action Item: The Council will make recommendations to LCDC regarding the Part Three Site-Base Proposals which have been under Further Evaluation.
2:00 pm	OAH Council Communications Project Presentation – (60 min) <i>Caren Braby (OAH Council Co-Chair)</i> will introduce the authors of the Communications Project who will provide an update on their work and the survey results from OPAC members.

Oregon Ocean Policy Advisory Council

Draft Meeting Agenda* December 9, 2022

3:00 pm	Break (15 min)
3:15 pm	Territorial Sea Plan Part Four Working Group Update – (15 min) <i>Tara Brock</i> (TSP4 Working Group Chair) will provide an update on the activities and schedule of the group.
3:30 pm	Elakha Alliance - Sea Otter Reintroduction Study Update – (45 min) <i>Bob Bailey</i> and <i>Jane Bacchieri</i> (Elakha Alliance Executive Director) will provide an update to the Council on the recent work of the Alliance.
4:15 pm	Recap, Meeting Scheduling, and Wrap-Up (15 min) – <i>OPAC Chair and Vice-Chair</i> will lead a discussion about the schedule for OPAC in 2023 and identify any action items for follow-up after the meeting.
4:30 pm	Adjourn

Please register to get your Zoom Meeting remote connection Information: https://us02web.zoom.us/j/86203173934?pwd=SzBYUEYvZVJnNERDQXRFdIJLZXNjUT09

After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.

All remote participants will be joined to the meeting webinar in listen-only mode to avoid disruptions to the Council's Agenda.

Public Comment Process: Participants will be able to provide public comment in person or remotely during the meeting and will be asked to self-identify through the chat function for the meeting hosts to enable comment via oral testimony. The total time for public comments will be divided by the number of individuals who want to provide testimony.